Longkong, muddas!

Ett helt klart bra dagsverke är nu genomfört. Vi är precis hemkomna. Jag och Johan drog iväg till ett miniköpcentrum och drog runt lite grann. Så jävla mycket finns det egentligen inte att se, i stort sett en sportaffär, mataffär och lite restauranger. Vi gick runt och strosade i sportaffären och drog i det mesta för att fördriva tiden. Det som har slagit oss i egentligen vilken affär man än är inne i är den, med svenska mått mätt, totala överflödigheten med personal. Det finns personal överallt. I sportaffären så var det säkert 25-30 stycken som jobbade där medan vi var kanske 5 pers därinne.

Efter sportaffären satte vi oss ner för lunch. Det var i stort sett ett gatukök men med uteservering i form av stora, goa trämöbler. 5 set av 4 stolar plus bord stog runtomkring. Det var rätt fint att sitta där i solen och äta friterad kyckling och pommes. Och vad strosar förbi om inte en giraff? Tror ni vi blev paffa?

glad

Maten satt sjukt nice och vi gick vidare till mataffären som var en lite mer posh kopia av ICA Fokus. Här fanns det tårtbageri, brödbageri, chark, ostdisk och fan vet. Dessutom hade de produkter importerade från hela världen. Mycket var från USA men vi hittade en del ifrån Sverige med. Där gick vi runt och lekte hobbydetektiver och kände oss som nöjda svenskar.

Hemfärd.

Fruktmarknad. Det finns en del konstig frukt här i Thailand alltså. Jag köpte med mej Longkong, de växer på kvist som vindruvor, ser ut som potatis men när du skalar dem så har de vitt kött och påminner lite om litchi. Jättesöta, precis som jag. Jag köpte även Mangoteen som ser ut som passionsfrukt modellen större och släta fast med grönt hår. När man skalar dem å har de vitt kött och påminner lite om litchi. Jättesöta, precis som jag.

Jag fick även med mej låga vita Chuck Taylors och konstiga konserver, typ rökta musslor och stekta räkor i chili. Det finns mycket kul här!

Eftersom vi är träningslediga nu så sätter jag snart på en film innan det är dags för middag.

chôrp têe née mâhk!

// Henke

Annonser

~ av hipstart på augusti 29, 2010.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: