Extremt bra afton

Vi har haft mexikanarafton. Det var extremt bra. Efter en vecka av massa plugg (nåja) och massa träning (japp) så behövde vi skaka av oss lite landsortsdamm. Vi tog en taxi in till Patong som är det största turisttillhållet här på Phuket. Den enda större staden här på Phuket är just Phuket city men det är mer utav en ”normal” stad precis som Göteborg med lite normal puls. Ordentliga bostäder och sådär. Patong, ihop med Karon och några mer, är uppbyggt rund sin strand och det finns oändligt med stånd, barer, restauranger och liknande.

Det är skillnad inne i Patong än vad vi blitt vana vid här ute på landet. Jämfört med inne i staden så är det extremt lugnt här ute. Nästan inga bilar, människor eller hundar. De flesta människor vi stöter på härute är folk som har med thaiboxningen att göra. Folk ifrån gymmet, thaiboxare eller hotell/restaurangägare, allting härute är, precis som med Patong, uppbyggt runt den närmsta verksamheten.

Vi tyckte alla tre att vi blev mindre hustlade och skrikna på än vi blev i början som att vi smälter in lite mer eller så har vi helt enkelt vant oss lite mer. Hela grejen med mexikanarafton grundar sig i Johans sug efter tacos. Han har suktat efter det här i snart en vecka och det hela var hans idé från början. Så när vi väl anlänt i Patong så började vi leta efter något av de tre olika mexikanar-restaurangerna som vi googlat fram. Vi hittade rätt snabbt den första, Coyote, men Johan hade satt sina pengar på något som hette Bananas tacos. Vi misstänker däremot att de har fått stänga igen för hemsidan var mer än ett år gammal och någon bananas tacos hittade vi inte. Vi gick runt i en halvtimme säkert och letade men hamnade tillslut i utkanten av staden och jag sa då tvärt nej för jag höll på att dö av hunger. Tillbaks till Coyote.

Oj, så bra det var. Varsin Margaritas till förrätten, quesadillas. Shane fick tillochmed se F1-kvalet som han tjatat om. Utan ljud däremot men han livesynkade med Iphonen och fick alla rapporteringar ändå så han var stört nöjd. Huvudrätt = kycklingfyllda enchiladas ihop med den obligatoriska Coronan. Rejält mätta högg vi ändå in på dessertbrickan. Limepaj, glass, brownie, pecan peach pancake, caramel waffles  och någon krämig sockerkaka. Himmelriket!

Till slut ramlar vi ut därifrån och sätter sikte mot Starbucks för att jag ska få i mej lite riktigt kaffe. Jag fick min kaffe och efter att vi suttit och bubblat där ett tag så kommer de och serverar oss varsin mini-choklad-frappuchino. Fint!

Vi hoppar till slut in i en taxi hem och till vår förvåning som dänger chauffören in en riktigt god blandskiva med bl. a. All saints, Shakira och Kelly Clarkson. Vi har allsång i bilen och diskuterar bästa walk-out-låten man kan välja. Det är väldigt mysigt att åka bil på natten, speciellt när man slipper köra själv. Total avslappning och minimalt fokus, bara dösnack och skratt. Det är egentligen allt man behöver. Det är vid sådana här tidpunkter som det verkligen slår mej vilken bra tid vi har haft härnere och med tanke på att det är tre månader kvar så blir jag sådär gött varm i magen när jag tänker på det.

Nu sitter jag här i sängen och varvar ner med lite Hoffmaestro och patiens. Den skiten är beroendeframkallande. Jag hoppas att ni har haft en lika bra lördagskväll!


And if you want me to be real deep
I’ll hook you up with some poetry
The fields are green and the skies are blue
They both look pretty good Baby Girl but then so do you

// Henke

Annonser

~ av hipstart på september 11, 2010.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: