Sköna observationer

Efter en något negativ attityd den senaste veckan så är det dags att bryta den trenden tycker jag. Det är lätt hänt att man blir hemmablind och stör sej på små saker som kanske inte alltid är av största vikt. Så, nu ser vi till att vända på det och därför berättar jag om två sköna saker som jag observerade under dagens morgonpromenad.

Duken runt midjan – Tony som äger hela hotellet vi bor på jobbar mycket. I stort sett från åtta på morgonen till tio på kvällen. Så det är ju inte så konstigt att han är lite trött när han behöver stiga upp klockan nio för att övervaka trädgårdsarbetaren som gräver dike (eller vad han nu gjorde). Det var en mycket skön syn att se att Tony bara dragit på sej någon typ av duk eller sarong runt midjan och stå där sömndrucken och ge instruktioner. Att kliva direkt upp från sängen och dra på sej en sarong är en skön attityd tycker jag.

Den andra observationen, eller ja, är Den galna damen som vi kallar henne. Hon är egentligen inte galen men väldigt skön. Hon har hand om tvätteriet som ligger precis intill hotellet och det är där vi lämnar in våra kläder varje gång de behöver tvättas. När hon körde förbi mej imorse på mopeden så vinkade så hon så kraftigt så att hon höll på att köra i diket. Hon vinkar varje gång hon ser mej om hon så blåser förbi i sextio knyck. Och varje gång man är där och lämnar tvätt så pratar hon och frågar mycket och är väldigt trevligt, problemet är bara att hon inte pratar ett ord engelska utan bara häver ur sej långa haranger på thai och väntar tålmodigt på ett svar. Jag pratar inte ett ord thai så därför blir våra konversationer väldigt ensidiga. Hon frågar nånting typ ” wai kai mon boo aa ee ioiouiui ploppi ploppi plopp?” Och jag nickar och svarar med ett tvekande ”Jaa?” eller ”mmm” eller liknande. Hon blir asglad och frågar nåt mer och hela proceduren upprepar sej. Hon är en frisk fläkt med sitt osvikligt glada humör.

 

Annonser

~ av hipstart på november 30, 2010.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: